Kategorier
Presenter

Presenttips för bröllop

Titt som tätt händer det: Några vänner eller kanske en familjemedlem ska gifta sig. Inte sällan bjuds man då in till en stor fest, och då gäller det att ha med sig en fin bröllopspresent. Vad man då ska ge är inte alltid det enklaste att klura ut. Därför kommer här en lista på bra saker som man kan ge bort till brudparet.

  1. En bukett blommor är alltid uppskattat. Det här är såklart en riktig budgetvariant av en present, men kan likaså vara något som brudparet blir glada över.
  2. Husgeråd – att ge någonting fint för det nya gemensamma hemmet, är en riktig klassiker. Här kan det till exempel passa bra att ge en vacker vas, eller varför inte en skål att tillreda sallad i. Även en uppsättning bestick kan passa för den som vill lägga lite mer pengar på presenten.
  3. En annan bra present är att ge bort graverade bröllopspresenter, så som ett glas, med en personlig gravyr på. Det mesta som det går att skapa ristor i kan graveras, och om man till exempel väljer ett glas eller en vas med bruparets namn i, blir det en väldigt personlig och fin present.
  4. Ekonomiskt bidrag – många brudpar har en del hål att fylla, och då inte minst om man ska iväg på en bröllopsresa. Då kan ett litet ekonmiskt bidrag vara ytterst uppskattat.

Det här är några förslag på olika gåvor som man kan ge ett brudpar. Ha det så kul på bröllopsfesten!

Kategorier
Julfirande

Hur firar man den bästa julen?

Det finns många olika sätt att fira jul på. Inte minst kan man göra det med såväl familj som med vänner. Man kan fira en traditionell eller en nyskapande jul. Men hur man ska fira jul nu när det är pandemi och inte får träffa någon är en annan fråga.

Ja, det är inte helt enkelt att veta. Men en sak är säker, du bör inte träffa några äldre människor, eller åtminstone inte befinna dig i samma rum som dem.

Ett förslag om man ändå vill fira jul en rad personer är att göra det utomhus, kanske i en villaträdgård. Man kan duka upp ett bord med stora avstånd, för att där se till att få en bra jul tillsammans. Det vet jag många vänner som planerar.

Men det viktigaste av allt är alltså att hela tiden tänka på att hålla avstånd.

Kategorier
Covid-19 Företagstips

Hur du bäst ställer om under coronakrisen

Sedan i våras har det hänt mycket, inte minst för företag över hela världen. När pandemin slog till, började anställda i allt större utsträckning att arbeta hemifrån och för en del företagare minskade intäkterna drastiskt. Men om ditt företag inte befinner sig inom restaurang-branschen eller liknande, finns stora möjligheter att se krisen som en möjlighet till förändring. I ordets positiva bemärkelse.

En av de första saker som du bör se över som företagare är att er IT-struktur håller måttet. Det gäller att ordna så att alla de anställda har en bra uppkoppling och kan komma åt all information som behövs var de än befinner sig. Att använda sig av molnet för att lagra information måste bli en vana för alla att vänja sig vid.

Det andra handlar om att effektivisera och anpasssa arbetsflöden på företaget som gör att uppgifterna, arbetet och utvärderingen fungerar väl i den nya digitila tillvaron. Ta emot feedback från de anställda och hör efter vad de tycker och tänker.

Sist men inte minst, om ditt företag har haft det extra tufft de här månaderna, finns det all anledning att titta upp om det finns speciella statliga stöd som ni är berättigade till.